

Aan tofu zit niet veel smaak, de structuur zit tussen rubber en een spons in en je koopt het in een pakje waarin het in melkachtig water drijft. Klinkt niet meteen lekker en is ook voor een beginnende vegetariër geen aanrader. Als je tofu slecht bereid zit er evenveel smaak aan als aan een schoenzool maar, dat is met kip precies hetzelfde. Kip moet je, om er smaak aan te geven, kruiden. Hetzelfde geld voor tofu. Wanneer je tofu goed kruid en klaarmaakt is het heerlijk en veel meer dan alleen een vleesvervanger.
Hoe bereid je tofu
Dat is dan inderdaad de vraag, je hebt dat blok tofu uit de verpakking gehaald, maar wat moet je ermee? Tofu bereiden kan op veel manieren. Het is van oorsprong afkomstig uit de Aziatische keuken, dus je kan al snel die kant ermee op gaan. Marineren in sojasaus met een beetje gember bijvoorbeeld of verwerken als blokjes in soep. Maar omdat tofu weinig smaak van zichzelf heeft kun je er veel meer mee doen. Je kan tofu ook in de keuken gebruiken die naast de Aziatische keuken ligt, de Indiase keuken. Lekker in een curry of gemarineerd en gebakken in een koekenpan of op een grill. Tofu wordt eigenlijk altijd het lekkerst als je het eerst even bakt.

Recente reacties